Capitala si alte 35 de judete, sub Cod galben de canicula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Capitala și alte 35 de județe, sub Cod galben de caniculă

[2020-08-29]
de Gheorghe Anghel

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă pentru București și 35 de județe din țară. Avertizarea emisă de ANM este valabilă în perioada 29 -31 august.
„În intervalul menționat, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice”, se menționează pe site-ul ANM.
Județele avertizate de meteorologi, unele în totalitate, iar altele doar parțial, sunt: Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman,Vâlcea, Vrancea și Vaslui. Sursă imagine: ANM
Ce înseamnă cod galben
Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceață) vor fi temporar periculoase pentru anumite activități, dar altfel sunt obișnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.
Recomandări
Recomandările generale transmise de autorități pentru această vreme caniculară spun să evităm aglomerațiile, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00, să purtăm haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.
Este recomandat consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici) și evitarea consumului băuturilor alcoolice sau al celor cu cofeină sau zahăr (carbogazoase).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 80, Ultimul acces: 2020-11-22 04:57:36