Episcopul vicar Ieronim Sinaitul a slujit la hramul Paraclisului Catedralei Nationale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul vicar Ieronim Sinaitul a slujit la hramul Paraclisului Catedralei Naționale

[2019-07-12]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat vineri Sfânta Liturghie la Paraclisul Catedralei Naționale cu prilejul hramului de vară închinat sărbătorii Icoanei Maicii Domnului Prodromița.
Slujba a fost oficiată în altarul de vară al paraclisului de pe Dealul Arsenalului.
În predica rostită cu acest prilej, ierarhul a făcut referire la Muntele Athos, unde se află Icoana Maicii Domnului Prodromița, dar și la întreaga peninsulă Halkidiki care a fost afectată recent de o furtună puternică.
La finalul Sfintei Liturghii, grupurile de credincioși din Maramureș îmbrăcați în costume tradiționale au împărțit muncitorilor de pe șantierul Catedralei Naționale pachete cu produse alimentare.
Credincioși din Maramureș împart pachete alimentare muncitorilor de pe șantierul CMN. Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu
Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a primit acest hram închinat icoanei Prodromița odată cu sfințirea lăcașului de cult în 2011.
Atunci a fost așezată spre închinare credincioșilor o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromița de la Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 626, Ultimul acces: 2019-09-21 19:53:38