Sfintii sunt oamenii care si-au implinit cu adevarat menirea – Episcopul vicar Varlaam Ploiesteanul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții sunt oamenii care și-au împlinit cu adevărat menirea – Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul

[2019-06-23]
de Iulian Dumitrașcu

„Sfinții sunt oamenii care și-au împlinit cu adevărat menirea: aceea de a folosi viața scurtă pământească pentru a-și desăvârși făptura și pentru a se face moștenitori ai vieții veșnice”, a spus Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul.
Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Tuturor Sfinților la hramul Mănăstirii Antim din București.
În predica sa, Episcopul vicar patriarhal a vorbit despre sfinți pe care i-a prezentat ca fiind „rezultatul prezenței și pogorârii Duhului Sfânt în lume”.
Ierarhul le-a mai explicat credincioșilor prezenți în biserica așezământului monahal că toți suntem chemați la sfințenie.
„Am fost chemați la existență ca folosind darurile primite de la Dumnezeu și lăsând sufletul nostru să fie un pământ cultivat de lucrarea Duhului Sfânt în lume să devenim asemenea lui Dumnezeu după har”, a spus Preasfinția Sa.
Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta. Așezământul monahal își mai serbează hramul și în ziua sărbătoririi Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6896, Ultimul acces: 2024-04-18 10:18:15