Patriarhul Daniel a intampinat Sfanta Lumina la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Daniel a întâmpinat Sfânta Lumină la Catedrala Patriarhală

[2019-04-27]
de Gheorghe Anghel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a întâmpinat sâmbătă, la Catedrala Patriarhală, delegația care a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim.
Alături de Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române s-au aflat episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul, cler și credincioși.
Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegației patriarhale la Ierusalim a ajuns la Catedrala Patriarhală
După ce a fost intonat imnul Lumină lină și a fost rostită o ectenie, Părintele Patriarh a primit candela cu Lumina Sfântă din mâna Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegației patriarhale la Ierusalim.
În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea Luminii care se pogoară în fiecare an de Paște la Ierusalim și a numit-o darul lui Hristos pentru umanitate.
Lumina de la Ierusalim este un dar al lui Hristos, spune Patriarhul României
Preafericirea Sa a explicat că minunea are loc în timpul cântării „Lumină lin㔠de la Vecernie, cântare care îl simbolizează pe Hristos Domnul.
La final, Patriarhul României a mulțumit delegației condusă de Episcopul Timotei Prahoveanul pentru această lucrare misionară, pentru osteneala și activitatea de reprezentare a Patriarhiei Române în aceste zile în Țara Sfântă.
Lumina Sfântă a fost adusă în țara noastră pentru al unsprezecelea an consecutiv.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3237, Ultimul acces: 2024-04-09 08:38:34