Racla cu moastele mai multor sfinti de la Manastirea Nechit a fost purtata in procesiune - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Racla cu moaștele mai multor sfinți de la Mănăstirea Nechit a fost purtată în procesiune

[2018-10-30]
de Iulian Dumitrașcu

La Mănăstirea Nechit din județul Neamț a avut loc în seara zilei de luni o procesiune la finalul slujbei de Priveghere cu racla ce adăpostește mai multe sfinte moaște, la care au participat numeroși credincioși.
Procesiunea a fost ocazionată de sărbătorirea anuală a hramului din 30 octombrie, Sfinții Sfințiti Mc. Zenovie, episcopul Ciliciei, și sora sa, Zenovia fiind unii din ocrotitorii așezământului monahal.
Pe tot parcursul procesiunii, s-au făcut opriri în timpul cărora s-a citit din Acatistul Tuturor Sfinților. Pelerinii s-au rugat cu evlavie, purtând în mâini lumânări aprinse, iar după ce au ajuns în fața bisericii s-au închinat la sfintele moaște.
Mănăstirea este situată la 35 km sud de Piatra Neamț și la 8 km vest de Borlești, pe valea pârâului Nechit, într-un cadru natural de un pitoresc deosebit și datează din secolul al XIV-lea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5543, Ultimul acces: 2024-04-09 02:51:31