Sfintii Ierarhi Atanasie si Chiril cinstiti la Biserica „Sfanta Varvara” din cadrul Salinei Targu-Ocna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril cinstiți la Biserica „Sfânta Varvara” din cadrul Salinei Târgu-Ocna

[2017-01-19]
de Andrei Pau

Un sobor de preoți au oficiat miercuri, 18 ianuarie 2017, în ziua de prăznuire a Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei, Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Varvara din cadrul Salinei din Târgu-Ocna, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
În cadrul fiecărei Sfinte Liturghii oficiate în Mina Salinei din Târgu-Ocna au fost pomeniți toți minerii și muncitorii adormiți în Domnul, precum și cei care lucrează astăzi în cadrul instituției Salina Târgu-Ocna.
***
Cea mai veche mărturie scrisă despre Mina Salină din Târgu-Ocna datează din anul 1380 și este constituită de un hrisov domnesc din care rezultă plata a unei cantități de 2000 ocale de sare pentru construcția unui pod de piatră la Garbovana , lângă Caiuți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2482, Ultimul acces: 2024-04-18 01:56:52