Ungaria | Sarbatoarea Anului Nou la Catedrala Episcopala din Giula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ungaria | Sărbătoarea Anului Nou la Catedrala Episcopală din Giula

[2017-01-02]
de Iulian Dumitrascu

Trecerea în Noul An 2017 a fost întâmpinată cu bucurie și emoție și de românii din Ungaria. În Ziua de Anul Nou a fost săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Giula de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria.
La Sfânta Liturghie, la fel ca și la slujba din Ajun, de la cumpăna dintre ani, săvârșită tot în Catedrală, au participat mulți credincioși, atât din Giula, cât și turiști aflați în trecere prin acest oraș, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Sfânta Liturghie de Anul Nou a fost urmată și de o slujbă de Te Deum, săvârșită în semn de mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra clerului și poporului dreptmăritor român din Ungaria în anul care a trecut, dar și pentru a-I cere să binecuvinteze cununa Anului Nou 2017. Copiii și credincioșii care s-au pregătit au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, la momentul rânduit.
În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre semnificația multiplă a acestei Sărbători, care între altele ne arată înțelepciunea, proveniența și paternitatea dumnezeiască a Domnului nostru Iisus Hristos.
Model în acest sens poate fi și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, sărbătorit în toate Bisericile Ortodoxe din lume în cea dintâi zi a anului, pe care chemându-l în rugăciunile noastre, vom simți cu adevărat puterea lui Dumnezeu și ajutorul Sfinților Săi în viața noastră și a tuturor celor dragi nouă.
Au fost, de asemenea, felicitați, toți cei care s-au învrednicit a purta numele Sfântului Ierarh Vasile, iar la final a fost adresată tuturor tradiționala urare de An Nou fericit! și La mulți ani!

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4955, Ultimul acces: 2024-03-29 02:30:25