Comemorarea centenarului mortii primului Episcop de Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comemorarea centenarului morții primului Episcop de Iași

[2015-12-31]
PS Petru Gherghel, alături de PS Aurel Percă și de un grup de preoți din Iași, a celebrat Sfânta Liturghie cu requiem în memoria lui Nicolae Iosif Camilli, primul Episcop de Iași, miercuri, 30 decembrie 2015, la ora 18.00, în Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași.
În anul 1915 murea la Iași episcopul Camilli, ce avea să fie înmormântat în Catedrala veche la 2 ianuarie 1916. La o sută de ani de la moartea sa, Biserica noastră locală a celebrat o Sfântă Liturghie pentru primul ei păstor. La predică, pr. Anton Despinescu a vorbit despre perioada Crăciunului ca semn al milostivirii lui Dumnezeu, subliniind faptul că niciodată nu vom putea să îi mulțumim cum se cuvine lui Dumnezeu pentru tot binele pe care ni l-a făcut. Un alt semn de milostivire - a spus părintele - a fost Episcopul Camilli, care a contribuit la dezvoltarea Bisericii din Moldova. La final, PS Petru împreună cu preoții de la altar au cântat requiem-ul pentru Episcopul răposat.
Înainte de binecuvântarea finală, a avut loc prezentarea cărții "Nicolae Iosif Camilli, prim Episcop de Iași (1884-1894 și 1904-1915)", scrisă de pr. prof. dr. Anton Despinescu. Despre carte a vorbit pr. prof. dr. Ștefan Lupu, directorul Editurii Sapientia, la care a apărut lucrarea. Apoi a fost prezentată cartea Charlotte Sibi, "Scrieri", creștină exemplară și personalitate culturală proeminentă ieșeană în secolul al XX-lea. Cartea a fost coordonată de Oliver Dumas, de la Institutul Francez din Iași, cel ce a și prezentat-o. (pr. Claudiu Bulai pentru Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 489, Ultimul acces: 2020-09-20 08:07:46