Deschiderea Portii Sfinte la Nazaret - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Deschiderea Porții Sfinte la Nazaret

[2015-12-31]
La 27 decembrie 2015, a avut loc deschiderea Porții Sfinte la Bazilica Bunavestire de la Nazaret. La celebrarea solemnă au participat credincioși localnici, dar și grupuri de pelerini. Despre aceasta a vorbit fr. Marco Cosini, din Ordinul Fraților Minori "Jesus Caritas" de la Nazaret, într-un interviu pentru Radio Vatican. Pentru început fratele a descris evenimentul după cum urmează:
- În mod sigur a fost o sărbătoare și o ceremonie frumoasă, care s-a bucurat de un număr însemnat de participanți, atât localnici cât și grupuri de pelerini. A fost un moment impresionant. Toți întrebau unde este locul pentru spovadă și cred că acesta este un mic semn care ne face să înțelegem că mesajul a fost lansat, dar și recepționat.
- Cum sunt "porțile" familiilor din Nazaret în ceea ce privește speranța? Sunt deschise, semi-deschise sau închise?
- Senzația multor persoane în acest moment, datorită fricii față de cele ce se întâmplă, este aceea a porților semi-deschise. Dar există și porți larg deschise acelor persoane care au o sensibilitate aparte datorită istoriei personale, apartenenței sau religiei. În acest sens, există familii creștine care încearcă să construiască punți în ciuda tendinței generale de închidere. Sunt, de asemenea, și familii musulmane care au aceiași sensibilitate.
- Frate Marco, duminică a fost celebrat Jubileul Familiei. Cum l-ați văzut, gândindu-ne la ceea ce înseamnă Nazaret?
- Propunerea pe care ne-o face Biserica este de a privi la Nazaret ca spre un loc în care se realizează idealul familiei creștine. Cu siguranță acest eveniment al deschiderii Porții Sfinte a Milostivirii, aici la Nazaret, a fost privit ca o participare deosebită de multe familii. Adică multe familii au făcut un exercițiu de compunere sau imaginare a locului, pornind de la Evanghelii, de la viața acestei familii, care a fost o viață simplă, de muncă. Sfânta Familie de la Nazaret ne cheamă să mergem cu toții într-o direcție precisă, ghidați de o busolă care indică în mod clar viața și alegerile personale și familiale.
- Vin pelerini la Nazaret?
- Trăim un moment dificil și din acest punct de vedere pentru că, după cum știm, imediat ce se dezlănțuie aceste focare de violență prima reacție este aceea de frică. Totuși, putem spune că aici, în Galileea, situația este destul de liniștită. Dorința este aceea de a întâlni Chipul milostiv al lui Dumnezeu, care pentru noi creștinii este chipul lui Isus. Cristos nu doar că ne revelează milostivirea Tatălui, ci este El însuși milostivirea Tatălui. Dorința mea este ca acest An Sfânt al Milostivirii să poată reprezenta un pas înainte către recunoașterea lui Dumnezeu ca Tată și Mamă.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 469, Ultimul acces: 2020-09-20 08:05:41