Nasterea Domnului sarbatorita in Liban - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nașterea Domnului sărbătorită în Liban

[2015-12-31]
În perioada 23-28 decembrie 2015, credincioșii români din Liban l-au avut în mijlocul lor pe Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității ortodoxe române din Siria și Liban, împreună cu care s-au bucurat de marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Războiului civil din Siria a făcut imposibilă deplasarea Părintelui Gheorghe Costea la Damasc pentru a vesti Nașterea Domnului și credincioșilor români din Siria.
În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, slujba Vecerniei a fost oficiată în biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Ashrafiye.
„Slujba Vecerniei a fost săvârșită împreună cu Pr. Iustinos Dib, parohul bisericii Sfântul Gheorghe din cartierul Ashrafiye, împreună cu Pr. Marcu și cu Pr. Diac. Maxim; la slujba au participat și câțiva romani care au rămas mai apoi pentru Taina Sfintei Spovedanii”, a precizat Pr. Drd. Gheorghe Costea.
În ziua sărbătorii Nașterii Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica "Sfânta Ecaterina" din cadrul Spitalului grec-ortodox "Sfântul Gheorghe" din cartierul Ashrafiye.
„La slujbă au participat aproximativ 40-50 de persoane, printre care s-au aflat: Excelența Sa Domnul Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut, Domnul Constantin Bulearca, Consulul Ambasadei României, Domnul Dr. Melhem Saber, președintele Asociației Romania-Levant (Asociația românilor din Liban). La sfârșitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconiță cu Nașterea Domnului, Pastorala de Crăciun și Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2014, oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României”, a declarat Pr. Drd. Gheorghe Costea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 469, Ultimul acces: 2020-09-21 00:29:32