Concert de colinde la Catedrala Inaltarea Domnului din Buzau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert de colinde la Catedrala Înălțarea Domnului din Buzău

[2015-12-24]
Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a susținut, sâmbătă seară, 19 decembrie 2015, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, un concert de colinde, informează Dragoș Olteanu, Purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Invitat special a fost Corul Orantis al Palatului de Cultură din Soroca, Republica Moldova, dirijat de doamna Veronica Chițan.
Sute de buzoieni s-au bucurat de acest regal de colinde, alături de ierarhul lor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.
„Sunt deosebit de încântat și plăcut impresionat să văd cum cele două corale au cântat la unison, simțind, cu o singură inimă, mesajul colindelor de aici și din Basarabia; aceasta întrucât au fost câteva colinde specifice zonei din care vin colindătorii de peste Prut. Cu toții le-am simțit ca și cum sunt ale noastre, de aici de la Buzău, dar, pentru că suntem români, le simțim ca fiind ale noastre în orice parte a țării ne-am duce. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași credință, aceeași istorie și, de aceea, trebuie să fim mândri când suntem împreună; să ne comportăm, așadar, ca frații, fie atunci când vin cei din Basarabia la noi, fie când ne ducem noi la ei“, a mărturisit Înaltpreasfinția Sa.
La finalul concertului, cele două coruri reunite au interpretat și câteva piese patriotice, în aplauzele publicului spectator.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1614, Ultimul acces: 2024-03-28 02:35:29