Concert de colinde la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert de colinde la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

[2015-12-20]
La Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc duminică, 20 decembrie 2015, începând un cu ora 17:00, un concert de colinde cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului. Concertul a fost susținut de către grupul psaltic ANASTASIS al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și de Grupul tradițional folcloric COLINDĂTORI DIN TOATĂ ȚARA.
Evenimentul a fost moderat de părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal.
La concertul de colinde din această seară au fost prezenți: Părintele Arhim. Ciprian Grădinaru, Părintele Arhimandrit Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal, Arhidiac. Ioan Dragomir, Consilier Patriarhal, dl. Ciprian Olinici, Consilier Patriarhal, precum și numeroși credincioși.
Prin colinde ne vindecăm de înstrăinare
În deschiderea evenimentului, Părintele arhim. Paisie a prezentat grupurile de colindători și a subliniat faptul că prin colinde ne vindecăm de înstrăinare, pentru că au acest firesc al lucrurilor, cumințenia și sfințenia transmise de Pruncul Iisus, de îngeri, de Fecioara Maria. Ele fac parte din sufletul nostru, din codul nostru genetic al credinței, al bunei-cuviințe, al frumosului, pe care îl au românii iubitori de Hristos.
Programul concertului a cuprins colinde tradiționale românești precum: Fecioara astăzi; Gazde mari; Din cer senin; Steaua sus răsare; În noaptea sfântă de Crăciun; Primenește-ți gazdă casa (solist Adrian Butuc); Trei crai de la RăsărituÂą, În seara de Moș Ajun, etc.
Diploma Sfântul Ioan Gură de Aur cu medalie pentru tinerii din grupul COLINDĂTORI DIN TOATĂ ȚARA
La final, părintele arhimandrit Paisie Teodorescu a oferit tinerilor din cadrul grupului folcloric COLINDĂTORI DIN TOATĂ ȚARA, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Diploma Sfântul Ioan Gură de Aur cu medalie.
„Dorim să transmitem binecuvântarea și prețuirea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru tinerii interpreți de muzică populară, pe care Preafericirea Sa îi prețuiește, mai ales pentru contribuția lor la promovarea valorilor artei populare, a idențității și spiritualității românești, prin toată activitatea lor, dar și prin emisiunea «Magazin Folcloric», realizată de Televiziunea Trinitas, în co-producție cu Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» din București”, a spus Părintele arhimandrit Paisie.
În încheiere, toți cei prezenți au interpretat tradiționalul colind O ce veste minunată!, iar copii prezenți în număr mare au primit daruri din partea lui Moș Crăciun.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2437, Ultimul acces: 2024-04-15 05:11:33