Concert de colinde la Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert de colinde la Ploiești

[2015-12-21]
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în după-amiaza zilei de duminică 20 decembrie 2015 a avut loc la Ploiești concertul tradițional de colinde susținut de corala preoților din Protoieriile Ploiești Nord și Ploiești Sud reuniți sub bagheta dirijorului Eduard Tocan, după cum ne-a precizat Pr. Iftimi Ionuț Dragoș.
Evenimentul aflat la a șasea ediție s-a defășurat în biserica Sfânta Vineri din municipiul Ploiești și s-a bucurat ca de fiecare dată de apreciarea unui număr mare de ploieșteni care la îndemnul păstorilor lor au patricipat în număr deosebit de mare la acest popas duhovnicesc.
Delegatul Prefericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Presfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul recitalui de colinde, Preasfinția Sa a evocat împortanța deosebită în iconomia mântuirii a praznicului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, subliniind faptul că dintre toate praznicele Bisericii Căciunul este cel care trezește în inimile tuturor creștinilor dorința de a fi mai buni, de fi alături de cei aflați în suferințe și nu în ultimul mul rând de a fi alătuiri de cei dragi. Vestirea Nașterii Domnului prin cântec, a mai arătat Preasfinția Sa, este de origine îngerească, îngerii fiind cei dintâi colindători care au adus păstorilor din mărginimea Betleemului vestea cea bună a venirii în lume a Fiului Lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfințitul Părinte Timotei i-a îndemnat pe toți cei prezenți la o intensificare a lucrării filantropice a creștinilor în aceste zile de sărbătoare în care suntem chemați la cercetarea și ajutorarea celor aflați în suferințe și în lipsuri.
Alături de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul s-au aflat Părinții Protoierei Matei Adrian de la Protoieria Ploiești Nord și Mihăiță Stroe de la Protoieria Ploiești Sud. Din partea oficialităților locale a fost prezentă doamna Rodica Praschiv, prefect al județului Prahova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 816, Ultimul acces: 2024-04-15 04:21:54