SfintiCatolici.ro: un sit despre familia noastra din ceruri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SfintiCatolici.ro: un sit despre familia noastră din ceruri

[2015-01-24]
În 24 ianuarie Biserica Catolică îl sărbătorește pe Sfântul Francisc de Sales, cel care, văzând că ușile se închideau când era vorba de primirea Veștii celei Bune, a început să scrie de mână texte spirituale și să le bage oamenilor în casă... pe sub ușă. Pentru inventivitatea lui, dar desigur în primul rând pentru scrierile și talentul său în acest sens, Papa Pius al XI-lea l-a proclamat patronul scriitorilor și al jurnaliștilor. În ziua sărbătoririi acestui sfânt s-a lansat situl SfintiCatolici.ro, care speră să poată să strecoare pe sub "ușile" digitale lecții minunate din viețile celor mai apropiați prieteni ai lui Dumnezeu.
Situl SfintiCatolici.ro a fost lansat de Catholica.ro, în colaborare cu Arhidieceza de București și cu Dieceza de Iași. Cele aproape o sută de figuri prezentate până acum nu acoperă de departe numărul de sfinți și fericiți proclamați de Biserică, nici măcar numărul celor din calendar, dar este un început. Lună de lună, pe parcursul acestui an, vor fi publicate noi materiale, despre sfinți, fericiți și venerabili, din spațiul apusean și din cel răsăritean. Biografiile folosite își au originea în cărți apărute la Edituri precum ARCB sau Sapientia, sau pe situri precum Ercis.ro, CalendarCatolic.ro, ProFamilia.ro, Catholica.ro... Pe lângă biografii, situl oferă informații despre data sărbătoririi, a nașterii și a morții, a beatificării și a canonizării, legături spre alte situri dedicate sfinților, unde se pot citi mai multe informații, în mai multe limbi. Nu lipsesc imaginile, majoritatea sfinților având 2-3 picturi, icoane sau fotografii. De subliniat că la mulți dintre sfinți se găsesc indicate cauzele pentru care sunt considerați patroni: împotriva unor boli, a unor situații dificile de viață, sau pentru anumite categorii sociale.
Structurarea sitului face ușoară regăsirea unui sfânt (există și un index alfabetic cu numele tuturor celor prezentați pe sit), navigarea pe luni sau zile, dar și informarea despre cine sunt sfinții și cum ajunge cineva să fie declarat sfânt. În viitor se speră că pentru sfinții mai mari vor fi oferite și alte informații, precum citate din ei, rugăciuni compuse de ei sau prin care li se cere mijlocirea, semnalări privind cărțile dedicate lor, apărute în limba română, și altele. Treptat SfintiCatolici.ro își dorește să devină un spațiu al lecturii spirituale, un spațiu al modelelor care să ne inspire. Consultarea lui se poate face atât de pe calculatoare cât și de pe telefoane, având design adaptiv.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 938, Ultimul acces: 2024-04-15 11:10:04