Reuniunea largita a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reuniunea lărgită a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj

[2015-01-18]
În dimineața zilei de 15 ianuarie 2015, cu începere de la orele 9.30, la Palatul Episcopal din Lugoj a avut loc reuniunea lărgită a Colegiului consilierilor și protopopilor din Eparhia de Lugoj. La eveniment au luat parte: PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj; Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial și secretar episcopal; pr. Alexandru Ploștinaru, Vicar judecătoresc; p. on. pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop de Lugoj; p. on. pr. Silviu-Lucian Bindea, protopop de Orăștie; p. on. pr. Ovidiu Cosmuța, protopop de Oravița; p. on. pr. Ceciliu Vasile Micu, protopop de Deva; p. on. pr. Flavius Jurcă, protopop de Sarmisegetuza; p. on. pr. Adrian Nagy, protopop de Valea Jiului; p. on. pr. Marius Pîrvu, consilier eparhial și protopop de Sânnicolau Mare; p. on. pr. Doinel Nicolae Preda, protopop de Hațeg; p. on. pr. Nicolae Tutaș, protopop de Reșița; p. on. pr. Nicolae Ovidiu Teodorescu, consilier eparhial și protopop de Timișoara; p. on. pr. Radu Vorindan, consilier eparhial și protopop de Arad, aflăm de pe BRU.ro.
Întâlnirea a fost deschisă de Preasfințitul Alexandru Mesian cu rugăciunea Tatăl nostru. A urmat un moment spiritual legat de sfinții zilei: Cuv. Pavel din Teba (sec. IV) și Ioan Colibașul (sec. V). PS Alexandru a prezentat principalele evenimente petrecute în Eparhie de la ultimul consistoriu; Preasfinția Sa a prezentat bilanțul pe anul 2014, cu realizările la nivel Eparhial. Alte probleme propuse pentru ordinea de zi au fost: predarea datelor statistice și a execuției bugetare pe anul 2014 din partea protopopilor; stabilirea datelor de desfășurare a cursurilor de vară pentru preoții Eparhiei, ediția 2015; stabilirea datelor de desfășurare a exercițiilor spirituale cu clerul eparhial și soțiile clericilor, ediția 2015; stabilirea taxelor de cult; planul pastoral pentru anul 2015 la nivelul Eparhiei de Lugoj. După lucrări, Preasfințitul Alexandru i-a invitat pe participanți la masa de prânz.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 183, Ultimul acces: 2019-09-21 09:07:25