Campionii Bucuriei Sociale: Protoieria Mioveni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campionii Bucuriei Sociale: Protoieria Mioveni

[2015-01-20]
În Protoieria Mioveni, la biserica parohială Păcioiu, din comuna Coșești, s-au reunit astăzi, 20 ianuarie 2015, preoții din cele șapte parohii, care alcătuiesc Cercul Pastoral nr. 1: Coșești, Jupânești, Lăpușani, Leicești, Păcioiu, Petrești, Priseaca. Din aceste parohii, 21 familii nevoiașe au primit, ajutoare constând în alimente și cărți de rugăciuni, informează site-ul eparhiaargesului.ro.
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice, care au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic, cultural-educativ și sportiv, intitulat “Campionii Bucuriei”, coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de grave de sănătate. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 205, Ultimul acces: 2019-09-16 08:31:17