Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, la Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămana de rugăciune pentru unitatea creștinilor, la Sibiu

[2015-01-20]
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor a început la Sibiu prin Vecernia oficiată la Catedrala mitropolitană din centrul orașului, în seara zilei de 18 ianuarie. Slujba religioasă a fost oficiată de decanul Facultății de Teologie Ortodox㠓Sfântul Andrei Șaguna”, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. Gheorghe Streza și un sobor de diaconi. La slujbă au fost prezenți reprezentanții celorlalte Biserici istorice din Sibiu: Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Reformată, Biserica Greco-Catolică și Biserica Romano-Catolică. Alături de mulțimile de credincioși ai comunității ortodoxe, la slujba religioasă au participat și numeroși enoriași din parohiile confesiunilor menționate.
Cuvântul de meditație asupra temei din acest an, “Iisus i-a zis: Dă-mi să beau” (Ioan 4, 7) a fost rostit de protopopul-vicar al comunității reformate maghiare, Varró Sándor.
Credincioșii ortodocși au posibilitatea ca în serile de 24 și 25 ianuarie să participe la slujbele oficiate în bisericile comunității evanghelice, respecectiv greco-catolice. Cei doi slujitori ai Catedralei mitropolitane menționați vor participa la aceste slujbe religioase și vor susține cuvinte meditative pe marginea temei din acest an. În fiecare seară, se vor organiza colecte în bisericile unde se fac aceste rugăciuni pentru unitatea creștinilor. Sumele adunate vor fi donate Adăpostului de noapte din Sibiu, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 240, Ultimul acces: 2019-09-18 02:35:25