Slujire arhiereasca la Turnu Rosu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Turnu Roșu

[2015-01-19]
În Duminica a 29-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit pictura Capelei “Sfântul Nicolae” din cadrul Centrului de Plasament și a Centrului de Educație Incluzivă de la Turnu-Roșu, județul Sibiu, iar în soborul de preoți s-au aflat protopopul de Avrig, Vasile Gafton, slujitorul capelei, părintele Cristian Nicolae, preotul paroh din Turnu Roșu, Mihai Vrânceanu și părintele Marius Munteanu de la Parohia Marpod, protopopiatul Agnita. Ierarhul a sfințit pictura interioară realizată în perioada trecută și a binecuvântat celelalte lucrări de înfrumusețare a capelei din instituția de ocrotire socială, informează mitropolia-ardealului.ro
A urmat Sfânta Liturghie, spațiul liturgic fiind arhiplin de credincioși veniți din sat și din împrejurimi pentru a se ruga la slujba arhierească și pentru a primi binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu. Credincioșii au avut posibilitatea să se închine capului Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă la Catedrala mitropolitană din Sibiu, primind și iconițe al marelui ierarh.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia duminicală, în care s-a relatat minunea vindecării celor zece leproși. Ierarhul a subliniat în predică importanța recunoștinței pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu, Binefăcătorul și Proniatorul nostru.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom pe preotul slujitor al capelei, părintele Cristian Nicolae.
În semn de recunoștință și de mulțumire, părintele Cristian Nicolae i-a oferit ierarhului o icoană sculptată în lemn a Sfântului Andrei Șaguna.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 239, Ultimul acces: 2019-09-18 12:41:16