Noua aparitie editoriala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nouă apariție editorială

[2015-01-19]
La Editura ”Basilica” a apărut lucrarea „Elemente de educație religioasă în grădiniță - teorie și aplicații practice”, scrisă de pr. dr. Cosmin Santi și dr. Elena-Ancuța Santi. Ambii autori sunt membri în Comisia Națională a Patriarhiei Române pentru Curriculumul Disciplinei Școlare Religie.
Lucrarea este un ghid complex, adresat atât educatorilor și profesorilor de religie, cât și preoților și părinților.
În contextul în care în spațiul public continuă dezbaterile cu privire la oportunitatea predării religiei în școală, cartea începe prin a sublinia faptul că orele de religie reprezintă o importantă modalitate de a le transmite copiilor tezaurului spiritual al unui popor. După cum punctează autorii, „a exclude din curriculumul școlar o ipostază definitorie a spiritualității, așa cum este religia, înseamnă să țintim spre o persoană incompletă”.
Autorii fac și o trecere în revistă a modului în care educația religioasă este tratată în programele școlare din alte țări europene. Potrivit acestora, în 75% dintre statele Uniunii Europene, religia este predată sub forma învățăturii de credință a religiei tradiționale, iar în 25% sub forma istoriei religiilor.
Autorii prezintă modele de proiecte de lecție și discută pe larg despre metodele ideale de predare a religiei la copiii, în funcție de caracteristicile psihologice ale vârstei lor.
Lucrarea cuprinde și un bogat capitol de anexe, ce reunește ghicitori, jocuri, povești și scenete, toate cu caracter religios. Aceaste resurse se pot dovedi foarte utile profesorilor, pentru a face ora de religie cât mai agreabilă pentru copii.
Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortoodox㔠(Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 243, Ultimul acces: 2019-09-19 03:54:26