Comemorarea poetului Mihai Eminescu, la Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comemorarea poetului Mihai Eminescu, la Cluj-Napoca

[2015-01-15]
Marele poet Mihai Eminescu a fost comemorat joi, 15 ianuarie 2015, la împlinirea a 165 de ani de la nașterea sa. În marile orașe din țară, dar și la Ipotești, localitatea sa natală, au fost organizate cu acest prilej manifestări speciale.
La Cluj-Napoca, de la ora 12:00 a avut loc un ceremonial la statuia sa din fața Teatrului Național. Oficialități locale, reprezentanți ale principalelor instituții publice, oameni de cultură, elevi și simpli cetățeni au luat parte la eveniment și au depus coroane de flori, pentru a-i aduce un omagiu lui Eminescu.
Alături de aceștia a fost și Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului care a rostit o rugăciune de pomenire și a vorbit despre personalitatea poetului și legătura cu biserica, potrivit Radio Renașterea . A luat cuvântul și scriitoarea Irina Petraș, președintele filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, care i-a provocat pe cei prezenți să își analizeze care este cu adevărat disponibilitatea lor față de operele marilor oameni de cultură.
Din 2011, data de 15 ianuarie, este și Ziua Culturii Naționale, la inițiativa Academiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 378, Ultimul acces: 2020-09-24 10:12:37