Mihai Eminescu a fost omagiat la Manastirea „Sfanta Ana“ din Orsova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mihai Eminescu a fost omagiat la Mănăstirea „Sfânta Ana“ din Orșova

[2015-01-16]
La Mănăstirea „Sfânta Ana“ din Orșova a fost omagiat marele poet Mihai Eminescu, la împlinirea a 165 de ani de la nașterea sa, în cadrul ediției a XXV-a a Festivalului Internațional de Literatur㠄Mihai Eminescu“, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire a marelui poet, urmând cuvântări din partea organizatorilor și decernarea premiilor „Eminescu“ și a premiilor „Pamfil Șeicaru“, după cum a precizat Cătălin Zorilă, inspector cultural la Centrul eparhial din Drobeta-Turnu Severin. Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, prezent la acest eveniment, a subliniat în cuvântarea sa legătura apropiată pe care a avut-o Mihai Eminescu cu Biserica, în special prin membrii familiei sale, care au ales drumul slujirii lui Dumnezeu. Astfel, doi frați și trei surori ale mamei poetului, Raluca Eminovici, au intrat în călugărie la Mănăstirea Agafton.
Un juriu format din domnul academician Mihai Cimpoi, critic și istoric literar, eminescolog și eseist basarabean, academician Eugen Simion, academician Gheorghe Păun, Florian Copcea, Tudor Nedelcea, Constantin Pădureanu și Ileana Roman, a acordat trofeul festivalului președintelui României pentru sprijinul și importanța acordată culturii, ca „o demonstrație de excelență“. Premiul a fost primit de domnul consilier prezidențial Andrei Muraru. De asemenea, premiile „Pamfil Șeicaru“ au fost decernate unor scriitori, poeți și oameni de cultură precum: Nicolae Georgescu, Claudia Voiculescu, Valeriu Matei, Ioana Bogdan, Diana Preda, Nicu Ciobanu, Mona Vîlceanu, Vasile Barbu, Titu Dinuț, Vasile Bahnaru, Nicolae Trăilescu, Mihai Costin, Spiridon Popescu, Gheorghe Rancu, Lucian Gruia, Constantin Pădureanu, Iulian Filip.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 358, Ultimul acces: 2020-09-24 09:59:12