Hram la Biserica Domneasca „Sfantul Anton“ - Curtea Veche din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram la Biserica Domneasc㠄Sfântul Anton“ - Curtea Veche din Capitală

[2015-01-16]
Biserica Domnească de la Curtea Veche (Paraclis Patriarhal), din București, își va sărbători sâmbătă, 17 ianuarie, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare. Sărbătoarea va debuta în seara aceasta, de la ora 16:00, când va fi organizată o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare, care va fi purtată până la locul unde s-a aflat vechea biserică închinată Sfântului Antonie, ce a ars în incendiul din anul 1847 (de aici a fost adusă această icoană la Biserica Domnească).
În continuare, preoții slujitori vor oficia slujba Vecerniei unită cu Litia. A doua zi, sâmbătă, 17 ianuarie, începând cu ora 7:30, vor fi oficiate Acatistul Cuviosului Antonie cel Mare, slujba Utreniei, iar de la ora 9:00, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va săvârși Sfânta Liturghie.
(Articol publicat în Ziarul Lumina)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8192, Ultimul acces: 2020-09-24 08:10:18