Misiune si filantropie in Penitenciarele din Arhiepiscopia Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Misiune și filantropie în Penitenciarele din Arhiepiscopia Dunării de Jos

[2015-01-16]
Sărbătoarea închinată cinstirii lanțului Sfântului Apostol Petru s-a îndătinat, la capelele Penitenciarelor din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, ca al doilea hram, după Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Manifestările pastoral-misionare și social-filantropice îndreptate către persoanele private de libertate reprezintă un bun prilej pentru consolidarea cooperării dintre parohii și preoții din slujirea socială, cu scopul de a se identifica noi modalități misionare care să vină în sprijinul catehizării și ajutorării deținuților. În numeroase cazuri, preoții de parohii își vizitează deținuții proveniți chiar din comunitățile parohiale pe care le păstoresc.
Astfel de manifestări sunt înscrise în programul misionar eparhial în anul rânduit de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii, astăzi”, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.
În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian și în cooperare cu conducerea Penitenciarului, un sobor de 7 preoți din municipiul Galați și din slujirea socială au săvârșit, în capela ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, slujba Sfintei Liturghii și Acatistul Sfinților Apostoli, în prezența a peste 30 de persoane private de libertate.
Prin implicarea membrilor Consiliului și Comitetului parohial de la parohia gălățean㠄Sf. Antonie cel Mare“, care își serbează hramul, au fost oferite deținuților prezenți la slujbă pachete cu alimente, articole de îmbrăcăminte și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, în valoare de 600 lei.
Manifestări asemănătoare s-au desfășurat și la Penitenciarul din municipiul Brăila. Aici, un număr de 36 de deținuți au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela unității, după care au susținut un scurt program cultural-artistic dedicat poetului național Mihai Eminescu.
Persoanele private de libertate prezente la manifestări au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare, cărți de rugăciuni și alte daruri de suflet.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 283, Ultimul acces: 2020-03-30 11:13:21