Seara literara dedicata lui Eminescu, la Harlau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Seară literară dedicată lui Eminescu, la Hârlău

[2015-01-16]
Cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Fundația „Solidaritate și Speranț㓠- filiala Hârlău, împreună cu Protopopiatul Hârlău și Școala Gimnazială Pârcovaci, a organizat ieri, 15 ianuarie 2015, o seară literară, informează Ziarul Lumina.
În Biserica „Sfântul Dumitru“ din Hârlău a fost oficiat mai întâi Parastasul pentru marele poet. În continuare, la sediul protopopiatului au avut loc manifestările propriu-zise. Acestea au constat în citiri din opera poetului Mihai Eminescu, în prezentări biografice, în luări de cuvânt și în organizarea unei expoziții pe temă eminesciană a profesorului Ioan Musei. „Am invitat intelectualii orașului Hârlău, profesori și învățători pensionari, dar și tineri de la Colegiul Național «Ștefan cel Mare», de la Școala «Petru Rareș» - Hârlău, precum și preoți din parohiile orașului nostru. Programul a mai cuprins piesa de teatru «Scrisoarea a III-a», de Mihai Eminescu, dar și un repertoriu de muzică al elevilor de la Școala «Petru Rareș». Cosiderăm că prin astfel de manifestări am reușit să aducem un omagiu lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet al românilor“, a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 363, Ultimul acces: 2020-09-14 21:01:46