Liturghie arhiereasca la Penitenciarul de Maxima Siguranta Tulcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea

[2015-01-16]
La Penitenciarul de Maximă Siguranță din Tulcea a avut loc vineri 16 ianuarie a.c. prăznuirea sărbătorii ,,Închinarea cinstitului lanț al Sf. Ap. Petru”. Cu acest prilej, în Capela cu hramul ,,Sf. Ap. Petru și Pavel” a fost săvârșită Sf. Liturghie arhierească în prezența conducerii unității și a unui mare număr de deținuți, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa Visarion episcopul Tulcii a explicat celor prezenți semnificația duhovnicească a zilei arătând suferințele pe care Sf. Ap. Petru – corifeul apostolilor, le-a răbdat pentru Hristos și pentru Evanghelia Sa, îndemnându-i pe cei prezenți la rugăciune, la răbdare și la săvârșirea faptelor bune.
După otpustul sfintei slujbe, Preasfinția Sa a împărțit deținuților prezenți dulciuri, calendare și iconițe.
A devenit o tradiție ca în această zi ierarhul împreună cu preoți din oraș să-i viziteze pe cei aflați în detenție și să le împărtășească cuvânt de mângâiere și de speranță cum de altfel fac și cu prilejul marilor sărbători creștine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 369, Ultimul acces: 2020-09-17 08:51:05