Praznicul Sfantului Antonie cel Mare in Mitropolia Olteniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Praznicul Sfântului Antonie cel Mare în Mitropolia Olteniei

[2015-01-16]
Două centre monahale din Mitropolia Olteniei își vor sărbători hramul sâmbătă, 17 ianuarie, de praznicul Sfântului Antonie cel Mare. În Arhiepiscopia Craiovei, Sfântul va fi cinstit la Mănăstirea Cârcea, de lângă Craiova, iar în Episcopia Severinului și Strehaiei la Mănăstirea Vodița, după cum ne-a declarat Diacon Gheorghe Cioiu.
Așezământul monahal de la Cârcea, închinat Sfântului Antonie cel Mare și praznicului Intrarea Maicii Domnului în Biserică, se află situat la circa 10 km de municipiul Craiova, în direcția Coșoveni, Leu, Caracal. A fost temeluit în anul 1957, prin strădania familiei Cristofir, și sfințit după 1989, de mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei. Astăzi, funcționează ca mănăstire de maici, stareță fiind monahia Eleonora Cristofir.
În Episcopia Severinului și Strehaiei, la Mănăstirea Vodița Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Mănăstirea Vodița este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar în județul Mehedinți și totodată prima vatră mănăstirească din țara noastră administrată autonom (salmovlastie), după regulile Bisericii Orientale, stabilite de Sfântul Vasile cel Mare. Așezământul a fost întemeiat de Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana în secolul al XIV-lea, pe teritoriul comunei Vârciorova, între anii 1370 și 1372.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 278, Ultimul acces: 2020-03-29 04:16:10