Hramul bisericii ”Bucur Ciobanul” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii ”Bucur Ciobanul”

[2015-01-18]
Biserica Ortodoxă i-a pomenit în această duminică pe Sfinții Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Singurul locaș de cult din București care-i are ocrotitori pe ace;ti doi ierarhi este Biserica „Bucur Ciobanul”.
De hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi. La final a fost săvârșit parastasul pentru ctitori.
„Ne-am bucurat să slujim astăzi împreună la hramul parohiei Bucur Ciobanul, la această parohie nu foarte mare ca enorie, dar bogată din punct de vedere spiritual pentru că biserica este una dintre cele mai vechi biserici din București care a trecut prin mari greutăți de-a lungul anilor, dar de care acum ne bucurăm să o găsim plină de credincioși“, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Protopop Ioan Armași, Protopopiatul Sector 4 Capitală.
„A fost o zi mai frumoasă decât speram să fie pentru că numărul credincioșilor care au fost alături la Sfânta Liturghie și la parastasul pentru ctitorii bisericii noastre și pentru preoții care au slujit de-a lungul timpului în biserica noastră a fost mult mai mare decât de obicei. Bucuria noastră a fost sporită și de părinții care ne-au făcut această dovadă a dragostei și a recunoștinței față de Sfinții Atanasie și Chiril prin faptul că ne-au fost alături”, a precizat Pr. Paroh Ionuț Bărbulescu.
Ca și la celelalte hramuri, le-au fost împărțite mai multe pachete cu hrană caldă credincioșilor prezenți.
Emblematică pentru Capitală, cu o lungă și bogată istorie, Biserica „Bucur Ciobanul”, deși de dimensiuni mică, te cucerește prin poziție, simplitate, armonie și intimitate. Biserica se află aproape de centrul Capitalei, în apropierea Mănăstirii Radu Vodă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 215, Ultimul acces: 2019-09-14 20:50:20