Sfintire de capela la Strehaia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințire de capelă la Strehaia

[2015-01-19]
Sute de credincioși mehedințeni s-au împărtășit duminică, 18 ianuarie 2015, de alese bucurii duhovnicești. În biserica parohiei “Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strehaia, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, având alături un sobor de preoți și diaconi.
„Încă de la orele dimineții, sfântul locaș de închinare a devenit neîncăpător pentru mulțimea drept-slăvitorilor creștini ce au ținut să ia parte atât la comuniunea euharistică cât și la sfințirea capelei mortuare din curtea bisericii. Răspunsurile stranei au fost date de către grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Turnu Severin. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa s-a referit la pericopa evanghelică a celor 10 leproși, arătând că fiecare credincios este recunoscător lui Dumnezeu, atât prin participarea la sfintele slujbe cât și prin respectarea poruncilor divine”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Știri Episcopia Severinului și a Strehaiei.
După Sfânta Liturghie s-a mers în procesiune în curtea bisericii, unde a fost sfințită capela mortuară.
Aceasta a fost ridicată prin osteneala părintelui paroh Irinel Troacă și a părintelui slujitor Cristian Gîrniță, ajutați de comunitatea locală.
Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care și-au adus contribuția la construirea acestui spațiu destinat săvârșirii slujbelor de înmormântare și parastaselor, arătând că Biserica Ortodoxă pune un accent deosebit pe cultul morților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 294, Ultimul acces: 2019-09-16 06:05:48