Liturghie arhiereasca in parohia ortodoxa Nima - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească în parohia ortodoxă Nima

[2015-01-19]
În duminica a 29-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent în parohia ortodoxă Nima din protopopiatul Dej.
Ierarhul a fost întâmpinat la ora 9:30 în fața bisericii din centrul satului, de un sobor de preoți din care a făcut parte și noul protopop de Dej, Pr. Ioan Buftea. Mai apoi Părintele Mitropolit a oficiat, alături de soborul de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a săvârșit și o hirotonie întru preot. Răspunsurile la slujbă au fost date de un grup de tineri teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a vorbit despre recunoștință, pornind de la pericopa evanghelică de astăzi ce prezintă pilda celor 10 leproși. Părintele Mitropolit i-a îndemnat astfel pe credincioși să fie recunoscători Bunului Dumnezeu pentru darul vieții și pentru purtarea de grijă, cât și părinților, dascălilor și tuturor celor care îi ajută.
În semn de recunoștință pentru implicare, potrivit Radio Renașterea, Înaltpreasfinția Sa a oferit diplome de aleasă cinstire preotului, comitetului și consiliului parohial, dar și oamenilor care au sprijinit activitatea pastoral-misionară a bisericii.
La finalul Sfintei Liturghii Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a vizitat și celelalte două biserici ortodoxe din localitate, biserica monument istoric și cea de la periferia satului. În cadrul vizitei sale în parohia ortodoxă Nima, Înaltpreasfințitul Andrei a fost însoțit de vicarul eparhial, Pr. Iustin Tira și de președintele filialei din Cluj a Academiei Române, Emil Burzo, care este și un fiu al satului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 322, Ultimul acces: 2019-09-20 16:05:53