Ajunul Bobotezei in Patriarhia Ierusalimului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajunul Bobotezei în Patriarhia Ierusalimului

[2015-01-19]
În Patriarhia Ierusalimului toate sărbătorile se țin după calendarul iulian neîndreptat. Conform acestui calendar sărbătoarea Botezului Domnului (6 ianuarie) se ține cu 13 zile mai târziu. Ajunul Bobotezei s-a sărbătorit în Patriarhia Ierusalimului duminică, 18 ianuarie 2015. Cu acest prilej, anul acesta, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului a mers la Râul Iordan, la locul Botezului Domnului, și a săvârșit Sfințirea cea mare a apei.
Mai multe amănunte despre modul în care s-a serbat Ajunul Bobotezei în Țara Sfântă anul acesta ne-a oferit părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului și superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă: „Duminică 18 ianuarie, după calendarul jerusalimitean, s-a prăznuit Ajunul Bobotezei. Conform tradiției din Țară Sfânta, Patriarhul Jerusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, a săvârșit slujba Sfințirii Apei Mari la locul istoric al Botezului lui Iisus, pe malul Râului Iordan și apoi a aruncat Sfânta Cruce în apele Iordanului. Mai multe grupuri de pelerini români aflați în Țară Sfânta au fost prezenți la slujbă, iar apoi au fost binecuvântați cu apă din Iordan.”
Din soborul de slujitori a făcut parte și reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, Arhim Teofil Anăstăsoaie.
După încheierea ceremoniei de pe malul Iordanului, pelerinii români au mers la Așezământul Românesc de la Ierihon, unde Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Înaltpreasfinitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, aflați în Țară Sfânta cu două grupuri de pelerini, au săvârșit în limba română slujba Aghiasmei Mari și i-au binecuvântat pe toți cei prezenți, după cum ne-a mai transmis pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 258, Ultimul acces: 2019-09-14 17:45:30