Reactii in comunitatea musulmana din Romania, dupa atentatele de la Paris: Ce a cerut muftiul (Ziare.com) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reactii in comunitatea musulmana din Romania, dupa atentatele de la Paris: Ce a cerut muftiul (Ziare.com)

[2015-01-19]
Conducerea Muftiatul Cultului Musulman din Romania vrea ca toate asociatiile si fundatiile musulmane din tara noastra sa aiba avizul institutiei religioase, in contextul atacului terorist de la Paris.
"Noi nu vrem sa vorbim intr-un mod alarmant. Sunt fundatii ai caror slujitori... noi nu stim, de exemplu, cine merge si tine predici", a precizat Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din Romania, pentru Digi 24.
Institutia religioasa vrea ca toate fundatiile si asociatiile musulmane sa primeasca acordul sau.
In consecinta, ei s-au adresat parlamentarilor din Constanta sa schimbe legea, astfel incat extremistii sa fie impiedicati sa isi raspandeasca ideile.
"Stim foarte bine ca sunt anumite dogme care contravin tuturor religiilor si atunci practica religioasa trebuie sa fie coordonata de un muftiat care este recunoscut legal in Romania", a explicat Mihai Lupu, deputat de Constanta.
Pe de alta parte, reprezentantii uneia dintre cele asociatiile in cauza amintesc ca nu au nevoie de niciun aviz pentru a functiona.
"Muftiatul a mai cerut astfel de avize si acum cativa ani, in 2008, respectiv 2009. Noi ne-am prezentat la muftiat cu toate actele noastre, insa nici pana astazi nu am primit un raspuns, fie el negativ, fie pozitiv", sustine Enghin Kerim, presedintele Asociatiei Mulsulmanilor din Romania.
Capitala gazduieste cele mai multe lacase de cult musulmane fara aviz, in numar de 17.
Situatia din tara noastra are loc in contextul in care doi militanti islamisti au decimat redactia revistei de satira Charlie Hebdo din Paris.
C.P

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 266, Ultimul acces: 2019-09-18 12:04:37