Trei evenimente neprevazute in vizita Papei in Sri Lanka - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Trei evenimente neprevăzute în vizita Papei în Sri Lanka

[2015-01-15]
Papa Francisc a încheiat joi, 15 ianuarie 2015, călătoria sa apostolică în Sri Lanka, unde a ajuns marți dimineață, 13 ianuarie. După întâlnirile oficiale cu președintele țării, cu liderii religiilor și canonizarea, miercuri, a primului sfânt din Sri Lanka, Suveranul Pontif a plecat joi de pe aeroportul internațional din Colombo cu destinația Manila, Filipine, unde a ajuns în seara aceleiași zile de joi, la ora locală 18, și va rămâne până la 19 ianuarie. Pr. Federico Lombardi a făcut un bilanț pentru cea de a doua zi din călătoria apostolică, publicat pe situl Radio Vatican. Papa Francisc a participat la evenimentele prevăzute - canonizarea Sf. Iosif Vaz și pelerinajul la sanctuarul marian de la Madhu - dar a adăugat și unele neprevăzute.
"Au avut loc trei evenimente simple dar semnificative, care s-au adăugat, cum se întâmplă deseori, la programul stabilit dinainte. Mai întâi a fost vizita de curtoazie la președintele în exercițiu, însoțit de fratele său, ministru în guvernul precedent, alături de soțiile lor. Cum actualul președinte este cel care l-a invitat pe Papa să vină în Sri Lanka, era just și normal să dorească să-l salute și să-și exprime recunoștința pentru vizită și satisfacția pentru buna reușită a ei". Papa Francisc a vizitat și un templu budist. "A întâlnit la aeroport un înalt reprezentant al unei organizații budiste, care i-a spus că dorește să-l vadă și să-l întâlnească. Reprezentantul budist a venit și la întâlnirea interreligioasă de la Colombo, împreună cu toți ceilalți călugări budiști care erau de față."
"Papa s-a folosit de ocazia acestui timp pentru a face o vizită rapidă la acest centru, în care se află un templu și o sală de rugăciune pentru această comunitate budistă. A fost primit cu mare familiaritate. I s-a explicat bine realitatea acelui loc de rugăciune și i s-a arătat așa numita 'Stupa', care conține relicve și este unul dintre obiectele sacre care se păstrează în templu, în fața statuii lui Buddha. A fost deschis în fața Papei, lucru care se întâmplă doar o dată pe an, în semn de respect, onoare și prietenie... Trebuie să adaug că această personalitate budistă avea la vedere și o frumoasă fotografie cu Papa Benedict al XVI-lea, ceea ce lasă de înțeles că este o persoană care cultivă dialogul cu celelalte religii și a fost în Vatican cu ocazia unei audiențe".
Al treilea eveniment neprevăzut a fost întâlnirea cu Episcopii catolici ai țării. "Papa nu a reușit să meargă la Arhiepiscopie, dar avea această dorință. Întâlnirea și prânzul cu Episcopii erau programate pentru prima zi a sosirii sale. Datorită traseului lung cu automobilul și în bătaia soarelui, Papa Francisc era obosit și timpul era scurt, drept care a preferat să se odihnească în vederea întâlnirilor oficiale de după amiază." În a doua seară, însă, Pontiful a dorit să recupereze această întâlnire cu Episcopii. Aceștia "se întorceau de la sanctuarul de la Madhu, din nordul țării, și au avut probleme pentru că au pornit târziu și era deja noapte, drept care au ajuns târziu. De data aceasta, ei au fost cei care l-au făcut pe Papa să aștepte... În orice caz a fost o întâlnire scurtă, dar de mare cordialitate și simpatie."
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 278, Ultimul acces: 2020-03-31 06:23:57