Pr. Lombardi a fost impresionat de primirea calduroasa a Papei in Sri Lanka - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Lombardi a fost impresionat de primirea călduroasă a Papei în Sri Lanka

[2015-01-15]
Despre prima zi a vizitei Papei Francisc în Sri Lanka, 13 ianuarie 2015, directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi, concentrându-și atenția mai ales asupra primirii călduroase rezervate Pontifului, a declarat pentru Radio Vatican: "Mi s-a părut o primire extraordinară, foarte frumoasă și călduroasă, la care nu m-aș fi așteptat de la o țară în care catolicii sunt doar o minoritate. Mă refer atât la primirea de la aeroport, cu dansuri și cântece ce reflectă marea varietate istorică și culturală a țării, cât și de-a lungul parcursului de la aeroport, de 28 de kilometri, care era într-atât de plin de lume încât părea un zid viu, fără niciun spațiu liber."
"După calculele mele, ar fi putut fi 200-300 de mii de persoane de-a lungul traseului de la aeroport, chiar mai multe în opinia altora, și, repet, aceasta s-a petrecut într-un oraș - Colombo - care nu are o majoritate catolică". În ceea ce privește întâlnirea cu președintele ales, aceasta "are o semnificație deosebită în contextul în care alegerea sa, petrecută în urmă cu câteva zile, a fost întrucâtva o surpriză, reprezentând o mare schimbare și o mare speranță în cadrul eforturilor de reconciliere între diferitele componente ale societății srilankeze... Consider ca fiind un moment de har pentru această țară faptul că sosirea Papei a avut loc chiar după alegeri, ceea ce a permis să-i ofere președintelui ales o încurajare" foarte apreciată el, chiar dacă este budist de religie.
"Venirea Papei în Sri Lanka are un caracter pastoral, Pontiful venind în calitate de păstor al Bisericii, venind la Biserica din Sri Lanka, formată din credincioși tamil și singalezi și care, prin natura sa, trăiește tema reconcilierii, a uniunii sufletești, putând de aceea reprezenta un factor de unitate în societatea srilankeză." Directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun a vorbit despre o Biserică cu rol de punte în cadrul societății srilankeze. "Unul dintre organizatorii vizitei mi-a amintit că întâlnirea interreligioasă din cadrul călătoriei efectuate în Sri Lanka de Papa Ioan Paul al II-lea nu a reușit, deoarece reprezentanții budiști nu au fost prezenți, în contextul în care, în Sri Lanka, 70% din populație este de religie budistă... De această dată, în sala în care a avut loc reuniunea, călugării budiști erau în număr de 600, iar climatul era caracterizat de seninătate și de dorința de a merge mai departe pe o cale a reconcilierii și armoniei."
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1112, Ultimul acces: 2024-03-25 00:48:58