Au calatorit 12 ore cu barca pentru a fi alaturi de Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Au călătorit 12 ore cu barca pentru a fi alături de Papa

[2015-01-16]
Dolorosa și Joay au călătorit 12 ore cu barca, din provincia lor până în Manila, unde au dorit să îl vadă pe Papa Francisc și să îi spună că îl iubesc. "Dorim să îl vedem pe Papa, imaginea lui Isus. Sunt atât de fericită acum deoarece văd în Papa Francisc imaginea lui Isus. [...] Nu îmi pot explica emoțiile. Sunt atât de fericită", a spus Dolorosa pentru CNA. Cei doi, care s-au pus pe ruta Papei prin oraș, pentru a-l putea saluta, au spus că dacă ar avea ocazia să îi vorbească i-ar spune doar atât: "Vă iubim."
Dolorosa și fratele ei au venit din Aklan pentru a participa la evenimentele din 15-19 ianuarie prilejuite de vizita Papei în Filipine. Pontiful va merge pe insula Tacloban, care a fost răvășită de două taifunuri anul trecut. "Sunt foarte, foarte bucuros că a venit aici, în Filipine", a spus Joay pentru CNA, explicând că Filipine este un loc căutat de Papi "deoarece majoritatea filipinezilor sunt credincioși și catolici". Dolorosa a fost prezentă și la vizita Papei Ioan Paul al II-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din 1995. Este bucuroasă că l-a văzut atunci "deoarece acum este sfânt". Mesajul proeminent al Pontifului polonez, își amintește ea, a fost înnoirea, precum și dorința ca oamenii să se apropie mai mult de Dumnezeu.
Dolorosa este implicată în viața parohiei ei, din Aklan, citind lecturile. Participă zilnic la Sfânta Liturghie, optând pentru prima, de la 5AM. Și-a exprimat dorința de a răspândi mesajul Papei Francisc în localitatea de unde vine: "Voi duce vizita Papei în provincia mea și voi spune că este iubitor. Văd chipul lui Isus când mă uit la Papa."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 380, Ultimul acces: 2020-09-20 01:55:45