Cardinalul Tagle: Credinta noastra ne face sa ne ridicam iar si iar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Tagle: Credința noastră ne face să ne ridicăm iar și iar

[2015-01-16]
Șapte catedrale din Manila au fost distruse, dar a opta rămâne puternică asemenea poporului filipinez, a spus Cardinalul Luis Tagle de Manila într-un discurs adresat Papei Francisc vineri, 16 ianuarie 2015. "Această catedrală a fost dărâmată de multe ori, dar refuză să dispară", a spus Cardinalul în vârstă de 57 de ani la încheierea Liturghiei cu Sfântul Părinte. "Se înalță cu îndrăzneală din ruine - la fel ca poporul filipinez".
"Da, Sfinte Părinte, noi, Episcopii, preoții și persoanele consacrate am văzut și am trăit suferința și hotărârea poporului nostru". Prima catedrală din Manila a fost distrusă într-un incendiu în secolul al XVI-lea, în timp ce următoarele cinci au fost fie parțial avariate fie distruse de cutremure, a explicat Cardinalul Tagle. În 1863, un cutremur i-a îngropat pe membrii capitlului catedralei, corul și credincioșii. A șaptea catedrală a fost "bombardată fără milă" în timpul eliberării Filipinelor de sub ocupație japoneză în 1945. Cardinalul Tagle a atribuit tăria filipinezilor muzicii și credinței lor. "Melodiile noastre fac ca sufletele să ni se înalțe deasupra tragediilor vieții. Credința noastră ne face să ne ridicăm iar și iar după incendii, cutremure, taifunuri și războaie".
"Suntem plini de bucurie că sunteți aici cu noi", i-a spus Cardinalul Tagle Papei Francisc. "Aduceți foc nu pentru a distruge, ci pentru a purifica. Aduceți un cutremur nu pentru a nărui, ci pentru a trezi. Aduceți arme nu pentru a ucide, ci pentru a oferi siguranță. Într-adevăr, sunteți Petru, piatra pe care Isus își construiește Biserica. Sunteți Petru care vine să îi întărească pe frații săi în credință. Vă urăm bun venit, ca Succesor al lui Petru, în acest pământ binecuvântat de speranță fără răgaz, muzică infinită și credință plină de bucurie. Cu vizita Sanctității Voastre, știm că Isus va reînnoi și reconstrui Biserica Sa din Filipine."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 377, Ultimul acces: 2020-09-20 07:13:31