Preasfintitul Timotei Prahoveanul prezent la cinstirea Sfantului Vasile cel Mare la Patriarhia Ierusalimului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Timotei Prahoveanul prezent la cinstirea Sfântului Vasile cel Mare la Patriarhia Ierusalimului

[2015-01-14]
La invitația Preafericitului Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a participat, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare după calendarul ierusalimitean, după cum informează "Ziarul Lumina". Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârșită în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim de către Patriarhul Ierusalimului, înconjurat de un sobor de 7 ierarhi și aproximativ 30 de preoți și diaconi din diferite țări ortodoxe ale lumii. La Sfânta Liturghie au participat și două grupuri de români, veniți în pelerinaj la Locurile Sfinte, unul din diaspora, iar celălalt din Episcopia Oradiei.
„În cadrul Sfintei Liturghii, pericopa evanghelică dimpreună cu ectenii, ecfonise și rugăciuni, precum «Tatăl nostru», au fost rostite în limba română, alături de limbile greacă, arabă și rusă. De asemenea, potrivit tradiției de aici, de la Ierusalim, la Vohodul mare a fost pomenit atât Patriarhul Ierusalimului, cât și Patriarhul Bisericii de care aparține fiecare ierarh liturghisitor. După săvârșirea Sfintei Liturghii, în jurul Bisericii Sfântului Mormânt, dar și în întregul complex al Basilicii Învierii din Ierusalim a avut loc o procesiune (litanie), care a avut ca odoare sfinte un fragment din Lemnul Sfintei Cruci, care a fost purtat de către Patriarhul Ierusalimului, și mâna Sfântului Vasile cel Mare”, a precizat Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Preasfinția Sa se află în aceste zile la Ierusalim cu prilejul instalării noului reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 584, Ultimul acces: 2020-09-23 23:51:17