Sfintirea cu Agheasma Mare a institutiilor romanesti din Giula – Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea cu Agheasmă Mare a instituțiilor românești din Giula – Ungaria

[2015-01-14]
La fel ca și în anii trecuți, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, însoțit de clerici de la Centrul Eparhial, a făcut sfințirea prin stropire cu Agheasmă Mare a instituțiilor românești din Giula. De această dată, evenimentul a avut loc în ziua de odovanie a Praznicului Bobotezei (14 ianuarie 2014), după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Astfel, au fost stropiți cu Agheasmă Mare copiii de la Grădinița Românească, Școala Generală și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, sediile și personalul de la Consulatul General al României la Giula, unde a fost prezent și Domnul Consul Titu Gheorghiof, Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Centrul de Documentare și Informare al AȚRU și sediul săptămânalului „Cronica” al AȚRU, în frunte cu Doamna Director Executiv Delia Covaci, sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU) și al săptămânalului „Foaia Românească”, la care a fost de față și Doamna Director Eva Iova Șimon, precum și casele preoteselor în vârstă rămase văduve, care locuiesc în Giula sau ale altor credincioși care sprijină activitatea de la Catedrala Episcopală.
Ca de fiecare dată, atât conducătorii instituțiilor, cât și copiii au așteptat cu bucurie și nerăbdare această vizită misionar-pastorală, care le împărtășește și lor binecuvântarea Bunului Dumnezeu prin darurile aduse de Agheasma Mare, cu care au fost stropiți.
Dacă sediile instituțiilor românești sunt stropite de fiecare dată de către Ierarh, casele celorlalți credincioși de la cele două Parohii Românești din Giula, a acelor care aparțin de Catedrala Episcopală și a celor de la biserica din Giula Mică, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, au fost stropite anterior de către preoții parohi ai celor două locașuri de cult românești, respectiv Pr. Teodor Marc, Consilierul Economic al Episcopiei, de la Catedrală și Pr. Petru Pușcaș, de la Giula Mică.
În felul acesta, toți credincioșii ortodocși români din Giula au fost stropiți cu Agheasmă Mare și au primit binecuvântarea lui Dumnezeu, iar Biserica încearcă și în felul acesta să își îndeplinească misiunea și în același timp să fie și un element de legătură între toate instituțiile care hotărăsc soarta comunității românești care trăiește în Ungaria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 434, Ultimul acces: 2020-09-20 00:29:53