Papa i-a scris presedintelui Napolitano cu ocazia retragerii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Papa i-a scris președintelui Napolitano cu ocazia retragerii

[2015-01-14]
Papa Francisc i-a trimis o telegramă președintelui italian Giorgio Napolitano care și-a depus astăzi demisia din funcția de șef de stat, lăsându-l pe premierul Matteo Renzi cu delicata sarcină politică de a-i găsi un succesor. Napolitano, de 89 de ani, era deosebit de respectat în afara Italiei ca garant al stabilității într-o zonă de criză pentru euro. Era previzibilă retragerea sa înainte de împlinirea termenului, datorită vârstei înaintate.
În mesajul personal, Papa Francisc își exprimă stima și aprecierea sinceră pentru slujirea exemplară și generoasă a lui Napolitano adusă țării, îndeplinită cu "autoritate, fidelitate și dedicare neîntreruptă pentru binele comun". Înțelepciunea președintelui și acțiunea sa inspirată, continuă Sfântul Părinte, au întărit "idealurile de solidaritate, unitate și armonie" în contextele dificile naționale și europene. Cu alegerile ce vor avea loc luna aceasta în Grecia și cu Banca Centrală Europeană exercitând presiuni tot mai mari pentru a se face pași în direcția evitării inflației, plecarea lui Napolitano adaugă nesiguranță climatului oricum agitat din zona euro. Italia caută de ani buni să iasă din recesiune iar guvernul are mari dificultăți de înfruntat în reforma economică și constituțională în desfășurare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 478, Ultimul acces: 2020-03-27 13:50:05