Sarbatorile de iarna in Parohia „Sfantul Ierarh Nicolae”-TO3, Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătorile de iarnă în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-TO3, Italia

[2015-01-13]
Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 11 ianuarie 2015, după Sfânta Liturghie, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-TO3 din via San Massimo 21, a avut loc un concert cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru romanii basarabeni și bucovineni de stil vechi, după cum informează episcopia-italiei.it
Concertul a fost organizat de membrii parohiei în frunte cu părintele paroh Pavel Goreanu și de responsabilul cultural al parohiei - doamna Valentina Lucașenco.
În cuvântul de deschidere, părintele Pavel a vorbit despre specificitatea colindului în tradiția românească și despre simbolistica colindelor și colindătorilor. Totodată, a adresat un cuvânt de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, amintind celor prezenți că tradițiile și obiceiurile trebuie păstrate și transmise generațiilor tinere, chiar și celor aflate departe de casă.
Bucuria Nașterii Domnului a fost vestita, de mari și mici, prin colinde, uraturi, poezii, cântece și sorcove. La sărbătoare au fost prezenți numeroși credincioși. Nu a lipsit nici Moș Crăciun care a împărțit daruri participanților și tuturor copiilor, iar din partea parohului au primit diplome de participare.
După concert a avut loc o agapă frățească oferită de membrii Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”-Torino 3.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 323, Ultimul acces: 2019-12-09 15:46:41