Complexul de Servicii Sociale „Sfantul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebesului la moment de bilant - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului la moment de bilanț

[2015-01-13]
Pe parcursul anului 2014, Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului a desfășurat o intensă și bogată activitate social-filantropică și misionară. Astfel, în cadrul așezământului social funcționează două centre: „Centrul de Zi pentru Copii” și „Centrul de Igienă pentru Mamă și Copil”, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.
În anul calendaristic 2014, s-au bucurat de serviciile „Centrului de Zi pentru Copii” un număr de cincizeci și șapte de copii. În cadrul activităților centrului de tip after-school, pe lângă asistența la efectuarea temelor, au fost organizate și desfășurate diferite activități. Au fost organizate două momente festive, cel din preajma Praznicului Nașterii Mântuitorului, precum și cel de la sfârșitul anului școlar. De asemenea, în luna iunie a fost organizată o excursie la așezământul monahal de la Poiana Mărului.
„«Centrul de Igienă pentru Mamă și Copil» din cadrul Complexului de Servicii Sociale «Sfântul Vasile cel Mare» al Episcopiei Caransebeșului are ca scop major prevenirea abandonării, neglijării și abuzul asupra copiilor. De serviciile acestuia s-au bucurat în anul 2014, optisprezece mame cu treizeci și unu de copii. Dintre acestea, nouă mame, după o perioadă de ședere în centrul nostru au fost reintegrate familial, o mamă cu doi copii s-a întors pe stradă neavând o locuință stabilă, patru mame s-au mutat în altă parte decât familiile din care au provenit, iar patru mame cu opt copii se află și în prezent în centrul maternal. Desfășurăm o strânsă colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, cu Spitalul Municipal din Caransebeș, precum și Poliția Municipiului Caransebeș. Pe perioada găzduirii în centrul maternal, cuplului mamă-copil i se asigură hrana, menținerea stării de sănătate, beneficiază de servicii de educație și consiliere, servicii pentru dobândirea deprinderilor de viață independente, servicii post-rezidențiale, de integrare profesională, precum și petrecerea timpului liber”, a precizat părintele Nicolae Codrea, coordonatorul complexului.
Complexul de Servicii Social „Sfântul Vasile cel Mare” funcționează în cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și al Primăriei Municipiului Caransebeș. Totodată, SC TMD Friction România SRL, cu sediul în localitatea Caransebeș, a sponsorizat, atât la finalul anului 2013, cât și la finalul anului 2014, activitățile așezământului social.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 351, Ultimul acces: 2019-12-13 04:53:36