Papa Francisc crede ca "forme deviante ale religiei" se afla la originea "masacrului" de la Paris (Mediafax.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc crede că "forme deviante ale religiei" se află la originea "masacrului" de la Paris (Mediafax.ro)

[2015-01-13]
Papa Francisc a denunțat "forme deviante ale religiei" care, în opinia lui, s-ar afla la originea "masacrului tragic" de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise în trei atacuri teroriste, Suveranul pontif criticând și fundamentalismul religios în general, relatează AFP.
"Există o cultură care o respinge pe alta, rezultatul fiind violența și moartea. Am văzut un ecou trist de acest fel în masacrul tragic de la Paris. Ființele umane devin sclave ale formelor deviante ale religiei", a afirmat Papa Francisc.
"Terorismul de origine fundamentalistă din Siria și Irak este o consecință a culturii de respingere a lui Dumnezeu. Dumnezeu este refuzat, fiind considerat pretext ideologic", crede Papa Francisc.
"Asistăm la un război mondial care se derulează prin mici secvențe", notează Papa Francisc, pledând pentru dialog și oferind ca exemplu apropierea istorică între Statele Unite și Cuba, la care a contribuit el. "Este un exemplu foarte drag pentru mine - modul în care dialogul poate edifica și contrui punți, așa cum s-a întâmplat recent între Statele Unite și Cuba", a adăugat șeful Bisericii Catolice, îndemnând Columbia și Venezuela să restabilească pacea și pledând pentru un acord între Iran și marile puteri pe tema programului nuclear.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 306, Ultimul acces: 2019-12-09 16:47:19