Proiecte educationale ale Patriarhiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiecte educaționale ale Patriarhiei

[2015-01-12]
Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii va fi marcat, în 2015, și de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române. Ca și în anii precedenți, vor fi continuate marile proiecte dedicate atât celor mici, tinerilor, dar și lumii academice. Se pregătesc în total 6 mari proiecte.
„Este vorba despre Simpozionul național de pedagogie creștină intitulat Repere ale educației creștine în teologia Sfântului Ioan Gură de Aur actualizate în relația Biseric㠖 familie – școală în contextul contemporan. Apoi, urmează Congresul internațional de teologie reciprocitatea dintre teologie și școală în viața și misiunea Bisericii din contextul actual. Dincolo de evenimentele academice menționate este vorba de patru concursuri naționale: Concursul național pentru materiale didactice intitulat Educația religioas㠖 tradiție și actualitate; un concurs național pentru miniproiecte cu caracter social-filantropic intitulat mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu; două concursuri care au mai avut ediții precedente – Icoana ortodox㠖 lumina credinței, Ediția a IV-a și Concursul Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul aflat la ediția a VIII-a în 2015”, a declarat pentru TRINITAS TV Cons. Adrian Lemeni de la Sectorul Teologic-Educațional, Patriarhia Română.
Un element de noutate pentru 2015 este concursul dedicat educației religioase.
„Ca noutate cred că putem vorbi pentru prima dată de organizarea acestui concurs național pentru materiale didactice, deci această componentă referitoare la educația religioasă și am vrea să vedem plecând chiar de la titlul Educația religioas㠖 tradiție și actualitate să încercăm să identificăm acele proiecte care pot să pună în lumină, să evidențieze relevanța disciplinei Religie, relevanța unor activități pentru ora de Religie”, a maiprecizat Cons. Adrian Lemeni.
Cei interesați de aceste evenimente pot afla mai multe informații de pe site-ul oficial al Patriarhiei Române, patriarhia.ro

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 404, Ultimul acces: 2020-09-24 22:22:43