Posturile mari din acest an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Posturile mari din acest an

[2015-01-12]
Anul acesta, creștinii ortodocși vorsărbătoriSfintele Paști pe 12 aprilie. De aceea, postul care precede Învierea Domnului va începe pe 23 februarie. O altă perioadă de asceză, a cărei durată depinde data prăznuirii Sfintelor Paști, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sau al „Sâmpetrului”, va începe pe 8 iunie.
Acest post începe întotdeauna în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima după Rusalii. Se poate întâmpla, însă, ca prima duminică după Pogorârea Duhului Sfânt să cadă după data de 29 iunie. În această situație s-a rânduitca postul să se țină în cele trei zile de dinaintea sărbătorii Sfinților Apostoli.
Celelalte două posturi de durată din anul bisericesc, cu dată neschimbătoare, sunt Postul Adormirii Maicii Domnului, ținut de creștinii ortodocși în perioada 1-15 august și Postul Nașterii Domnului, între 14 noiembrie și 24 decembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 302, Ultimul acces: 2020-03-16 02:36:50