REACTIA musulmanilor din Romania dupa atacul armat din Franta: Atacul de la Charlie Hebdo, fara legatura cu religia islamica (Mediafax.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

REACȚIA musulmanilor din România după atacul armat din Franța: Atacul de la Charlie Hebdo, fără legătură cu religia islamică (Mediafax.ro)

[2015-01-08]
Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, condamnă atentatul sângeros comis asupra ziariștilor francezi de la publicația Charlie Hebdo, spunând c㠔evenimentele tragice care se desfășoară cu o cruzime desăvârșită nu au nicio legătură cu religia islamică”.
Șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, a transmis o scrisoare de condoleanțe Ambasadei Franței în România, în care condamn㠔manifestările crude, sângeroase, la care s-au dedat așa-ziși musulmani francezi, printr-un asalt terorist fără precedent, pentru a-i reduce la tăcere pe ziariștii publicației satirice pariziene Charlie Hebdo”.
”Toate evenimentele tragice care se desfășoară cu o cruzime desăvârșită nu au nicio legătură cu religia islamică, iar cei care le provoacă nu pot fi recunoscuți drept frați de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanță cu învățăturile Coranului și cuvântul Profetului Muhammad. Islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet, iar religia noastră, mai presus de orice, este împotriva oricărei vărsări de sânge și condamnă ferm asemenea atentate. Drept urmare, condamn aceste acte de terorism și adresez condoleanțe familiilor îndoliate și poporului francez și mă rog în continuare bunului Allah să ne binecuvânteze și să ne protejeze țara, România, și poporul nostru tolerant”, a transmis muftiul Muurat Iusuf.
Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski).
Doi frați de naționalitate franceză născuți la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, și Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, au fost identificați drept presupușii autori ai atacului și sunt căutați de poliție.
Un al treilea suspect, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, care i-ar fi ajutat pe cei doi frați să comită atacul sângeros de la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate de AFP.
Șapte persoane, bărbați și femei din anturajul celor doi frați, se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei, a anunțat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP.
Autor: Catalin Leganel

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 499, Ultimul acces: 2019-12-12 22:07:34