Hram la biserica Grecescu din Turnu Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram la biserica Grecescu din Turnu Severin

[2015-01-07]
La slăvitul praznic al Soborului Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan, biserica severineană Grecescu a îmbrăcat straie de sărbătoare. La hramul de tradiție al sfântului lăcaș de închinare a luat parte și ierarhul mehedințean, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.
„Chiriarhul a fost primit cu aleasă bucurie de către credincioșii prezenți, fiind prima vizită arhierească din acest nou an calendaristic. Alături de Părintele Episcop, la ceremonia religioasă a slujit un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sf. Nicodim”de la Catedrala episcopală din municipiu. Câteva zeci de credincioși au petrecut două ceasuri în rugăciune și comuniune, o parte dintre ei împărtășindu-se la momentul potrivit cu Trupul și Sângele lui Hristos. Foarte mulți creștini și-au serbat și onomastica, ocazie cu care au fost felicitați de Arhipăstorul lor. Gândurile bunilor rugători s-au îndreptat și către cei mutați la Domnul, pentru care au pregătit parastase, după rânduiala Bisericii”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a adresat celor prezenți cuvânt de învățătură și binecuvântare. Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre viața plină de sfințenie pe care a dus-o Sf. Proroc Ioan în pustiul Iordanului, în așteptarea Botezului Mântuitorului Iisus Hristos. În urma răbdării, ascezei și nevoințelor sale, Ioan a dobândit har de la Dumnezeu, Care i-a descoperit venirea la Iordan al lui Hristos și arătarea Sfintei Treimi. Glasul său a lucrat numai spre vestirea apropierii Împărăției Cerurilor, pregătind poporul prin botezul cu apă.
Preasfințitul Părinte a încheiat cuvântul pastoral cu îndemn la rugăciune, la frecventarea bisericii și la urmarea poruncilor Evangheliei.
Ziua de praznic s-a încheiat cu un parastas săvârșit de soborul de preoți slujitori spre veșnica pomenire a ctitorilor lăcașului de închinare severinean, Ioan și Ioana Grecescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1214, Ultimul acces: 2024-03-25 03:04:34