Slujire arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala din Arad, in noul an - 2015 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, în noul an - 2015

[2015-01-02]
La cumpăna dintre ani, în Catedrala arhiepiscopal㠄Sfânta Treime” din Arad, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de mulțumire pentru binefacerile primite în anul care a trecut, și de binecuvântare a anului care a sosit, informează site-ul episcopiaaradului.ro.
La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură sub titlul ,,Anul bisericesc și civil”. Ierarhul a arătat legătura dintre aceștia reflectat în Calendarul creștin ortodox care se prezintă ziditoare pentru oameni atât pe plan material cât și spiritual, zile importante din viața lumii găsind corespondență în perioada praznicelor cu însemnătate religioasă.
Arhiepiscopul Aradului a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală și în ziua praznicului, la Sfânta Liturghie, în fruntea soborului preoților și diaconilor slujitori. În predica cu titlul ,,Semnul legământului”, Înaltpreasfinția Sa, având în vedere citirile scripturistice ale praznicului (Col.2; Lc 2), a arătat cum acte ale Vechiului Testament prefigurează pe cele ale Noului. Circumciziunea este pentru Taina Sfântului Botez cea a inimii, având înțelesul dezbrăcării de omul cel vechi pentru îmbrăcarea în cel nou, spre formare deplină în Hristos Domnul. Începutul unui An nou îndeamnă la o astfel de lucrare după bilanțul trecutului prospectând un viitor care să armonizeze viața nouă cu voia lui Dumnezeu. Anul început și închinat în Biserica Ortodoxă Română misiunii parohiei și mănăstirii azi, are în vedere cele amintite, luând învățătura de credință în sprijinul strădaniilor de sporire a binelui în viața personal și cea obștească, a amintit Chiriarhul.
În seara zilei, la reședința eparhială a avut loc îndătinata recepție, oferită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei preoților și credincioșilor din municipiul Arad de Anul Nou. La festivitate au participat, alături de preoți și credincioși și reprezentanți ai altor culte religioase, ai mass-media regională. În numele preoțimii din municipiu și al participanților la momentul festiv, părintele Gabriel Mariș, consilier social a rostit o frumoasă urare la început de An nou. De asemenea, acestuia i s-au alăturat, prin frumoase cuvinte de suflet și de urare părintele Vasile Pop de la Parohia Arad-Bujac și părintele Iacob Bupte. Chiriarhul a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare și a transmis tuturor celor dragi și familiilor celor prezenți, urările de sănătate, pace și alese împliniri în Noul an, 2015.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1197, Ultimul acces: 2024-03-24 20:00:59