Sfantul Arhidiacon Stefan cinstit la Catedrala din Buzau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Arhidiacon Ștefan cinstit la Catedrala din Buzău

[2014-12-30]
În ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ștefan, sâmbătă, 27 decembrie 2014, credincioșii buzoieni au participat în număr mare la slujba de la Catedrala voievodal㠄Adormirea Maicii Domnului“ din Buzău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, potrivit arhiepiscopiabzvn.ro. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei.
În cuvântul de învățătură pe care l-a rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a precizat următoarele: „Astăzi, deși ne aflăm într-o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, de lumină, de pace, aduse nouă de Mântuitorul Iisus Hristos, născut în ieslea Bethleemului, totuși, facem pomenirea unui martir, care ne duce cu mintea la ceea ce au avut de pătimit primii creștini, după întemeierea Bisericii. Începând cu Sfântul Arhidiacon Ștefan și terminând cu martirii din vremea lui Dioclețian, până la Sfântul Constantin cel Mare, sângele acestor martiri a devenit sămânța creștinismului, care a rodit în ogorul sufletelor oamenilor din toate părțile cunoscute în vremea aceea. Așa s-a dezvoltat și a înflorit Biserica creștină, prin sfinții mucenici sau martiri, apoi, prin sfinții mărturisitori, cuvioși, drepți, care au înțeles cât de important este să-L iubească mai mult pe Dumnezeu decât pe ei înșiși, pe rudele lor sau familiile lor“.
După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotesit întru duhovnic pe preotul Ionuț-Radu Vintilă, consilier eparhial și slujitor la Catedrala voievodal㠄Adormirea Maicii Domnului“. Acesta a primit din partea ierarhului o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1244, Ultimul acces: 2024-04-17 00:35:02