Biserica vinde online agende ortodoxe la 250 de lei si stickuri in forma de sfesnic (Ziare.com) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica vinde online agende ortodoxe la 250 de lei si stickuri in forma de sfesnic (Ziare.com)

[2014-01-09]
Arhiepiscopia Craiovei vinde online tot felul de obiecte bisericesti sau mai bine zis de inspiratie bisericeasca, la preturi deloc de neglijat.
Cele mai scumpe sunt stick-urile, si amintim aici stick-uri audiobook sau pe cele muzicale, ale caror preturi variaza intre 40 si 175 de lei/bucata, preturi ceva mai accesibile avand DVD-urile sau CD-urile cu muzica bisericeasca sau informatii si rugaciuni. Acestea pot fi cumparate cu 10, 20 sau 35 de lei/bucata.
Pe langa aceste marfuri care pun "in valoare spiritualitatea ortodoxa olteneasca", dupa cum spun tocmai reprezentantii Arhiepiscopiei, site-ul promoveaza si obiecte clasice - de la carti, felicitari, icoane, carti postale, carbune, mir, tamaie, lumanari, pana la articole vestimentare preotesti, cadelnite, truse pentru botez si pentru slujbe.
In plus, soferii au la dispozitie o gama destul de larga de cruci cu ventuza, bisericute miniaturale, iconite auto cu magnet, metanii auto si chiar si triptice auto.
Iar daca sfintele obiecte nu se vand enoriasilor, clienti siguri sunt preotii, care sunt obligati sa cumpere aceste lucruri.
"In fiecare an avem de cumparat mai multe lucruri sfinte, ca sa zic asa, sau mai degraba sfintite. Luna aceasta vom cam fi obligati sa cumparam Agenda Ortodoxa pe 2014. Am fost anuntati din decembrie. Costa 250 de lei. Foarte scumpa, daca stam sa ne gandim ca este vorba despre un stick. Preotii mai batrani nici nu vor sti sa il foloseasca. Nu mi se pare corect si aceeasi opinie este impartasita de mai multi preoti, sa ne oblige sa cumparam agenda.
Plus ca anual avem de dat taxele parohiei catre Mitropolie, ne obliga sa luam vin, apoi reviste, ziarul 'Lumina' si altele. Nu sunt chestii care se pot refuza. Nu este usor pentru un preot de la tara sa dea atatia bani. Noi luam taxa de cult care depinde zona.
Unii oameni isi inchipuie ca noi, preotii, avem multi bani, dar nu este asa. Cei mari au, fara indoiala. Din pacate, cand vine ziua de salariu, unii preoti ridica de la protopopiate cateva zeci de lei drept salariu sau duc bani de acasa. Unii au datorii de achitat si nu stiu cum sa faca rost de bani. Este foarte greu", a spus unul dintre preotii doljeni, pentru saptamanalul local Indiscret.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1214, Ultimul acces: 2024-04-18 12:00:22