Anul nou sarbatorit la Catedrala mitropolitana din Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul nou sărbătorit la Catedrala mitropolitană din Timișoara

[2014-01-02]
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în noaptea trecerii dintre ani (2013-2014), la Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost săvârșită slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. În finalul slujbei, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a înălțat rugăciuni de mulțumire Preasfintei Treimi, pentru binefacerile revărsate cu îmbelșugare asupra credincioșilor bănățeni și a întregului popor român dreptmăritor în anul ce a trecut, după cum ne-a mărturisit George Giurgiu.
În prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană. În cadrul slujbei, Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial și slujitori ai sfântului lăcaș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, condus de pr. Dan Dragomir. După slujbă, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și alesele urări de bine la început de an ale Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și îndemnul de a stărui în credință, în nădejde și în dragoste, mulțumind totdeauna lui Dumnezeu pentru toate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 692, Ultimul acces: 2021-10-16 08:53:08