Procesiune de Boboteaza la Drobeta Turnu Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Procesiune de Bobotează la Drobeta Turnu Severin

[2014-01-03]
A devenit o frumoasă tradiție la Drobeta Turnu Severin, ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoții și credincioșii din municipiu să meargă într-o procesiune solemnă spre portul dunărean.
Și anul acesta, în procesiune se vor implica toate bisericile din oraș. După încheierea Sfintei Liturghii, începând cu ora 11.00, grupurile de preoți și credincioși vor pleca în mod orgnizat către port. Procesiunea va trece mai întâi pe la Paraclisul Catedralei episcopale, de unde se vor adăuga câteva sute de enoriași, alături de soborul de slujitori, în frunte cu ierarhul locului, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.
O dată ajunși în port, credincioșii vor lua parte la slujba sfințirii Aghiasmei Mari, ce va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, într-un loc special amenajat. Cu acest prilej vor fi sfințite și apele fluviului, iar cei mai îndrăzneți creștini vor recupera crucea florală din Dunăre.
Alături de Episcopia Severinului și Strehaiei, pentru buna desfășurare a acestui eveniment își vor aduce contribuția autoritățile locale, Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 678, Ultimul acces: 2021-10-17 03:03:04